Hans

Arne
Joop
Kees
Hans
Toetsenist
Dennis

NaamToetsenist
Hans Keetman

Wanneer en waar ben je geboren?
11 november, Vierpolders (ZH)

En waar woon je nu?
In Loenen aan de Vecht, qua optredens lekker centraal.

Wat is je Rol in Little Sister?
Toetsenist en achtergrondzang.

Sinds wanneer maak je muziek en sinds wanneer zing je?

Op mijn vierde begon ik voor het eerst piano te spelen op de piano van mijn ouders. Rond mijn tiende werd ik geinspireerd door restaurantpianisten tijdens etentjes. Op mijn vijftiende begon ik in bandjes te spelen en heb daarnaast vanaf mijn zeventiende jarenlang in restaurants gespeeld. Via diverse popbandjes, een achtmans jazzformatie en een professionele bruiloften en partijen band ben ik uiteindelijk in Little Sister terecht gekomen.

Sinds wanneer speel je bij Little Sister?

Sinds januari 2008. Na het uitbundige Little Sister optreden in de Galgenwaard ter ere van het 10-jarig jubileum kreeg ik de Little Sister koorts volledig te pakken en heb aangegeven graag als invaller te willen fungeren. Kort daarna kreeg ik de kans om de vertrekkende toetsenist op te volgen als vaste kracht.

Wat is er leuk aan het spelen in Little Sister?
Little Sister heeft goed begrepen waar het om gaat als band: plezier op het podium, uitsluitend herkenbare, afwisselende, dansbare nummers en de passie om de mensen te verrassen. Niet voor niets wisselt Little Sister tijdens de optredens voortdurend van (nieuwe) kleding en gadgets en verrast daarmee niet alleen het publiek maar ook vooral de andere bandleden. Het is voor ons zelf steeds weer gekker en leuker en dat maakt Little Sister tot mijn favoriete avond uit. Die energie brengen we over op het publiek.

Wat is je mooiste Little Sister moment?
Mijn eerste mooie moment is mijn auditie geweest waar een goede klik ontstond tussen mij en de andere bandleden. Het mooiste moment was mijn eerste optreden in Veghel waar alle voorbereidingen en repetities uitmondden in een bruisend eerste optreden van mij met de band.

Waar ben je fan van en door wie ben je geinspireerd?
Ik heb een brede muzieksmaak varierend van Earth Wind and Fire tot Marco Borsato. Wat mij inspireert zijn nummers die qua compositie, tekst en arrangement goed in elkaar zitten. Het moet een uitdaging zijn om de nummer goed neer te zetten. In het bijzonder hou ik van Al Jarreau, George Benson, Quincy Jones, Billy Joel, Steely Dan, jaren 80 disco en goede Nederlandstalige muziek.

Waar zou je nog willen spelen of wat zou je muzikaal willen bereiken?
Ik heb ooit gespeeld in het voorprogramma van Clouseau voor 5000 man. Dat gaf een enorme kick. Graag zou ik met Little Sister een keer in het voorprogramma willen spelen van een grote act in de Kuip of de Arena. Muzikaal gezien zou ik het niveau van Stevie Wonder willen bereiken maar daarvoor mis ik wat genen ben ik bang.

Waar bestaat je uitrusting uit?
Mijn vertrouwde Yamaha KX88 masterkeyboard, een Roland Fantom X6 synthesizer, een Yamaha Motif ES synthesizer een Tascam mengpaneel en Sennheiser EW300 G2 inear systeem. Het belangrijkste onderdeel van mijn uitrusting is eigenlijk mijn kleding, rechtstreeks afkomstig uit Las Vegas.

Melynda
Eric
eric zeelenberg
Freek
Jij?
 

 
 
previous next
X