Dennis

Arne
Joop
Kees
Hans
Toetsenist
Dennis

dennis2Naam
Dennis Klaassen

Wanneer en waar ben je geboren?
26 september 1978 in het altijd bruisende Brabantse dorp Dorst

Waar woon je nu?
Loosdrecht

Wat is je rol in Little Sister?
Trompettist

Sinds wanneer maak je muziek?
k speel trompet sinds mijn 8e. De eerste jaren bij fanfare St Joris uit Dorst. Door en met leden van de schoolband van het OLV lyceum in Breda werd carnavalsband Hoge Nootd opgericht. Na 18 jaar is deze band gestopt. In die 18 jaar heb ik op diverse plekken invalwerk gedaan. Nu ga ik weer vol energie aan de slag bij Little Sister.

Sinds wanneer speel je bij Little Sister?
mei 2016

Wat is er leuk aan het spelen in Little Sister?
Ik kan er na twee repetities en een auditie nog niet veel over zeggen. Maar de eerste indruk is erg positief. Het is een energieke groep muzikanten met de juiste drive om een lekker stuk muziek te maken en het publiek een gezellig dansbaar feestje geven.

Wat is je mooiste Little Sister moment?
Dat is dan toch mijn auditie. Met enige gezonde spanning ging ik de auditie in maar de goede, warme manier waarop de auditie vorm gegeven was en de voelbare goede sfeer binnen de groep maakte het een mooi moment.

Waar ben je fan van en door wie ben je geinspireerd?
Ik heb geen echte inspiratiebron. Ik kan wel genieten van trompettisten die hun instrument maximaal beheersen. Louis Dowdeswell bijvoorbeeld maar ook trompettisten als Wayne Bergeron en Vlado Kumpan. Die laatste speelt niet mijn soort muziek maar wat hij uit zijn trompet tovert is wel heel knap. Mijn muzieksmaak is heel breed. Van klassiek tot rock. Favoriete bands zijn De Dijk, Rowwen Hèze, Red Hot Chili Peppers, The Beatles en Kyteman. En als je me echt blij wil maken dan zet je een dikke bigband achter een zanger of zangeres. Michael Bublé heeft dit goed begrepen 😉

Waar zou je nog willen spelen of wat zou je muzikaal willen bereiken?
Ik heb nog de vreemde ambitie om ooit sousafoon te gaan spelen. In een dweilband of liever nog een brass band. Ook trompet spelen in een brass band staat hoog op mijn verlanglijstje. En een big band blijft ook wel trekken. Nog wensen genoeg, maar eerst volle bak aan de slag om een volwaardig little sister te worden.

Waar bestaat je uitrusting uit?
Ik speel het liefst op mijn Schilke B3. Daarnaast heb ik een oude King trompet liggen maar die haalt het niet bij de Schilke.

Melynda
Eric
eric zeelenberg
Freek
Jij?
 

 
 
previous next
X