Freek

Arne
Joop
Kees
Hans
Toetsenist
Dennis

Naam
Freek Wevers

Wanneer en waar ben je geboren?
23 maart, Zevenaar

En waar woon je nu?
Amsterdam

Wat is je Rol in Little Sister?
Trombonist, PR-man en kledingadviseuse.

Sinds wanneer maak je muziek en sinds wanneer zing je?

Op mijn twaalfde begon ik bij de plaatselijke harmonie St. Jan in Kilder bariton (tuba) te spelen en vervolgens vanaf mijn 15de in de boerenkapel “De Kelremuzikanten”. Tijdens mijn studententijd speelde ik in de Big Erasmus Band, om vervolgens in de omstreken van Utrecht een eigen bigband op te richten genaamd “Just Us”. Via deze bigband ben ik via Jarno (mede trombonist in de bigband) in de partyband Little Sister terecht gekomen.

Sinds wanneer speel je bij Little Sister?

Sinds september 2002.

Wat is er leuk aan het spelen in Little Sister?
Iedereen heeft binnen de band zijn eigen rol als muzikant maar ook als sociaal mens en organisator. Zo komen veel mooie dingen tot stand, van promotiekaarten tot bijzondere optredens in het binnen en buitenland. De band maakt goede muziek, heeft uitstraling en is gezellig!

Wat is je mooiste Little Sister moment?
Het mooiste was denk ik dan toch de ervaring van het spelen met de band in Moskou. Niet alleen het optreden zelf maar ook de organisatie vooraf en vooral ook daar. Om alle instrumenten en mensen goed over te brengen en op de juiste tijd op de plek te krijgen was een hele uitdaging. Tijdens deze dagen is er ook een speciale band ontstaan tussen de bandleden. Ook grote optredens op Hajraa en de Vierdaagse feesten in Nijmegen waren uniek.

Waar ben je fan van en door wie ben je geinspireerd?
Ik ben nooit echt fan geweest van een bepaalde band of artiest. Ik vond eigenlijk gewoon een bepaald nummer mooi. Zo was ik vroeger wel weg van Whitney Houston, Wham en UB40. Maar ging ik naar concerten van The smashing pumpkins, U2, Guns n Roses en Madonna…

Waar zou je nog willen spelen of wat zou je muzikaal willen bereiken?
Ik hoop nog een tijdje te kunnen meespelen en vooral mee te feesten op het podium. In de toekomst denk ik als blazer toch weer de ambitie te hebben om in een goede bigband te spelen.

Waar bestaat je uitrusting uit?
Een goud-koperen Holton Trombone, met veel deuken (optreden Doorn!!) en kale plekken van het zweet tijdens onze vele optredens in te warme ruimten.

Melynda
Eric
eric zeelenberg
Freek
Jij?
 

 
 
previous next
X