Kees

Arne
Joop
Kees
Hans
Toetsenist
Dennis

kees1_websiteNaam
Kees de Jong

Wanneer en waar ben je geboren?
9 juli 1971, in Ajax town

En waar woon je nu?
Het altijd gezellige Almere

Wat is je rol in Little Sister?
It’s Kees on bass, basgitarist dus

Sinds wanneer maak je muziek?
Ik begon ergens rond mijn 12e met orgelles, een jaar of 3 later ingewisseld voor de gitaar om af te zijn van de Weense wals en de Radetsky mars en gewoon leuke muziek te gaan maken. In mijn eerste bandje geswitched naar bas en dat altijd blijven doen. Eerst in de band Awake, daarna lange tijd in bands als Feelin’ good, Remarkably Groovy en Waitress Dilemma en nu Little Sister.

Sinds wanneer speel je bij Little Sister?
Sinds oktober 2015.

Wat is er leuk aan het spelen in Little Sister?
De combinatie van professionaliteit en fun! Elk optreden wordt serieus aangepakt, we komen met full equipment, professioneel licht en geluid en volledige aankleding. Maar belangrijkste is dat we er plezier in hebben met zijn allen en dat we dit ook uistralen op het podium. En ondanks dat de band al zolang bestaat repeteren we elke week. Om de puntjes op de i te zetten, maar ook omdat het gewoon gezellig is!

Wat is je mooiste Little Sister moment?
Ik zit nog niet zo lang bij Little Sister, maar heb inmiddels al het legendarische bandweekend mee mogen maken en een moorddiner met de band (wie had het ook al weer gedaan?). Mijn eerste optreden met Little Sister op het spetterende Disco Inferno feest in Rhoon was vet, iedereen compleet over the top in seventies style en van begin tot het eind een overvolle dansvloer. En wat een mooie dansvloer, de echte Night Fever disco vloer!

Waar ben je fan van en door wie ben je geinspireerd?
Ik heb een hele brede muzieksmaak: van Hazes tot Hendrix, van dance classics tot klassieke muziek. Maar ben het meest geinspireerd door lekkere soul/funk nummers van James Brown, Stevie Wonder, Earth Wind & Fire, Prince, Tower of Power, Average White Band enzo. 
En natuurlijk fan van Melynda’s Music!

Waar zou je nog willen spelen of wat zou je muzikaal willen bereiken?
Ik zou het superleuk vinden om een keer op een groot festival te spelen, of als voorprogramma van een bekende artiest!

Waar bestaat je uitrusting uit?
Ik speel op een VanderEnd basigtaar, van de Nederlandse basgitaarbouwer André … vanderEnd. 
Een Warwick-achtige 5-snarige bas van Zebrano en Bubinga hout, met een supermooie klank. Hij is alleen errug zwaar!
Daarnaast neem ik bij optredens altijd mijn oude liefde mee (want het gebeurt nooit dat je bas stuk gaat, maar zal je net zien….tijdens mijn 2e optreden bij Little Sister dus wel en toen was het mijn redding): een rode 4-snarige Fernandez, licht en simpel, maar heerlijk om op te spelen. 

De laatste tijd bestaat mijn gear verder uit een Hartke 300W basversterker en 4×10 kast, of voor kleine optredens een Hartke kickback.

 

Melynda
Eric
eric zeelenberg
Freek
Jij?
 

 
 
previous next
X